Αρχική Σελίδα / Ανακοινώσεις / Τρέχουσες
Print this page

Τρέχουσες


10/01/2019
Κισσόνεργα! H κοινότητα της Πάφου που σέβεται περισσότερο το περιβάλλον!

Για αυτό ξεχωρίζει η Κισσόνεργα! Είναι η κοινότητα της Πάφου που σέβεται περισσότερο το περιβάλλον

Πρώτη στην ανακύκλωση η Κισσόνεργα στην επαρχία Πάφου και το δεύτερο τρίμηνο του 2018

Η Κισσόνεργα συνεχίζει να είναι πρώτη στην ανακύκλωση και για το δεύτερο τρίμηνο του 2018 με αυξητική τάση και σημαντική διαφορά, από τους άλλους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης συμπεριλαμβανομένων και των Δήμων της Επαρχίας Πάφου, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα αποτελέσματα που έχουν σταλεί από την εταιρία διαχείρισης της ανακύκλωσης Green-Dot.

Ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κισσόνεργας Γιώργος Στυλιανού σε γραπτή του ανακοίνωση αναφέρει πως το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας θεωρεί ότι η ανακύκλωση είναι ένας πολύ σημαντικός δείκτης επιπέδου του πολιτισμού για ένα οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης, και συγχαίρει τους Κισσονεργίτες για την πρωτιά της Κισσόνεργας στην ανακύκλωση.

Αυτό που διαφαίνεται μέσα από τα στοιχεία είναι, όπως αναφέρει, ότι έχει περάσει επιτυχώς το μήνυμα μέσα από την διαφωτιστική εκστρατεία που κάνει το Κ.Σ. Κισσόνεργας και έτσι η ανακύκλωση στην Κισσόνεργα έχει γίνει πλέον μέρος της ζωής του Κισσονεργίτη αλλά και η κοινότητα μπορεί να περηφανεύεται για αυτό το σημαντικό επίτευγμα.

Συγκεκριμένα προσθέτει, τα αποτελέσματα έχουν αυξητική τάση και καταδεικνύουν ότι η αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών (PMD) ανά κάτοικο στην Κισσόνεργα κυμαίνεται γύρω στα 13.5 κιλά, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με δεύτερο το Κ.Σ. Τάλας όπου η αποκομιδή αντιστοιχεί στα περίπου 8 κιλά ανά κάτοικο, και το Κ.Σ. Κουκλιών με αποκομιδή γύρω στα 6 κιλά ανά κάτοικο.

Η επιτυχία της Κισσόνεργας στον τομέα της ανακύκλωσης οφείλεται, συνεχίζει η ανακοίνωση, σε συλλογική προσπάθεια από τους κατοίκους και το Συμβούλιο οι οποίοι έχουν στηρίξει τον θεσμό της ανακύκλωσης και στο ότι η κοινότητα της Κισσόνεργας είναι ο πρώτος οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης στην Πάφο που εφαρμόζει την ανακύκλωση `από πόρτα σε πόρτα` εδώ και τέσσερα χρόνια.

 
Χάρτες
Πολυμέσα
Εκδηλώσεις

Λεύκωμα Εκδηλώσεων

Πολυμέσα

ΒΙΝΤΕΟ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΑΛΜΠΟΥΜ
ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ
Designed & Developed by NETinfo Plc